Rostskyddsgaranti

Artiklar

Rostskyddsgarantin är inte vad du tror

Tror du att den rostskyddsgaranti som följer med en ny bil gäller om bilen får rostskador? Glöm det. Garantin har inget att göra med det vi till vardags kallar rost.

I annonser utlovas rostskyddsgarantier på nya bilar. Oftast ligger garantierna på mellan sex och åtta år, men märken som exempelvis Volkswagen, Audi och Volvo lovar tolv års garanti.

Men problemet är att garantierna inte har ett dugg att göra med vanlig rost.

Mer>>

Bosse Bildoktor talar om rostskyddsgaranti

Se upp med tillverkarnas garantibluffar. Lyssna inte på säljsnacket om rostskydd

Nu har det äntligen börjat pratas på allvar om bluffen med bilarnas rostskyddsgarantier. De flesta biltillverkare har så tuffa villkor att garantin i praktiken aldrig kan utnyttjas.

När Bilprovningen hittade en sönderrostad balk i en fem år gammal Mercedes, så gällde exempelvis inte garantin, eftersom bilen inte hade servats på märkesverkstäder.

Mer>>

TV4Nyheterna -Rostskyddgarantin i stort sett meningslös

Den rostskydds- garanti som dom flesta biltillverkare lockar köpare med är i stort sett värdelös. Det anser Motormännens riksförbund som menar att villkoren är så många att normal användning av bilen gör att garantin inte gäller.

Mer>>

Petra får betala trots rostskyddsgarantin

FYLLINGE. Tolv års rostskyddsgaranti. Det låter ju bra, men vad är den egentligen värd i praktiken? Det undrar Petra Tornelv sedan hennes fem år gamla VW Golf fått rostskador som generalagenten vägrar ta på garantin.

När Petra Tornelv på Fyllinge i Halmstad köpte sin begagnade VW Golf GTI årsmodell 2005 så vägde den tolv-åriga rostskyddsgarantin tungt som köpargument.

–Det är klart man litar på att rostskyddsgarantin gäller, säger Petra. Men numera har jag förstått att bilföretagen gör lite som dom själva vill. Passar det inte att stå för en garanti så hävdar man snabbt att det är bilägarens eget fel och smiter undan sitt ansvar.

Mer>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *